Wat Limburg verbindt

Wij organiseren, stimuleren en ondersteunen verschillende projecten gericht op jongeren en volwassenen. Ons doel hierbij is het zorgen voor kennismaking, bevorderen van de dialoog, deelname aan de samenleving en proactief meewerken aan oplossingen voor de uitdagingen van Limburg.

Bayrammee (Feestmee)
Het traditioneel zomerfeest voor de afsluiting van ons werkjaar werd dit jaar voor het eerst georganiseerd onder de naam Bayrammee. Jong en oud genoten van een heerlijke en zonnige dag vol met lekkernijen, leuke spelletjes, traditionele muziek en de kans om nieuwe culturen en tradities te ontdekken.
+250
Leden en vrijwilligers
18K
interacties
+175
activiteiten
Onderwijs

Wij bieden educatieve activiteiten aan in de regio Limburg. Onze doelstelling is om kennis en vaardigheden te versterken bij zowel jongeren als volwassenen door middel van lezingen, workshops en cursussen.

Sociaal-Cultureel

Wij werken aan sociale impactprojecten gericht op het bevorderen van de dialoog tussen verschillende gemeenschappen en culturen. We geloven dat het aangaan van gesprekken en het leren van elkaars perspectieven een belangrijk middel is om begrip, respect en samenhorigheid te bevorderen.

Ondernemers

We organiseren onze activiteiten en volgen onze dagelijkse werking op dankzij de steun van ondernemers die geloven in het sociaal ondernemerschap. Onze sponsors helpen we ook verder door ze met elkaar in contact te brengen voor het delen van hun kennis en ervaringen.

Humanitair

Wij werken aan humanitaire projecten gericht op het verbeteren van de levensomstandigheden van mensen in nood. We geloven dat iedereen het recht heeft op een leven met waardigheid en respect. Daarom streven we ernaar om onze hulp te bieden aan mensen die ondersteuning nodig hebben.

nieuws

Ontdek onze nieuwste artikelen

Getuigenissen
"In mijn contacten met Fedactio was ik toch verrast door de goede organisatie en indrukwekkende infrastructuur. Die jonge mensen hebben een kritische geest en geloven niet in pampering. Ze geloven dat het nodig is dingen aan te pakken en het professionalisme is indrukwekkend. Het zijn mensen die hun toekomst in handen nemen. Ik heb het over ondernemerschap in brede zin gehad. Er is de economische groepering maar ook zoveel rond maatschappelijke ontwikkeling, vrouwen en opvoeding. Dat is heel mooi. Ze stellen zich ook open naar de rest van de samenleving. Het is geen gesloten gemeenschap."
Alexander De Croo,
premier belgië
"Je lot zelf in handen nemen. Fedactio bewijst dat dit de beste en de kortste weg is naar emancipatie en integratie. En wat wij van jullie kunnen leren: solidariteit, zelfvertrouwen, zelfhulp, gastvrijheid, gemeenschapszin, verantwoordelijkheid voor je medemens."
Prof. Dr. Mieke Van Haegendoren,
Voormalig Vice-Rector UHasselt
"Als ik aan Fedactio en zijn projecten denk, zie ik mensen voor mij die bezield zijn door een geest van ‘dienstbaarheid’. Dit spreekt uit jullie hoge appreciatie voor vrijwilligerswerk."
Prof. Dr. Johan Leman,
Emeritus Professor KU Leuven
"Fedactio bruist van activiteit – vriendelijke toetsen van actief burgerschap, liefde voor kunst, cultuur, diversiteit … Laat ons samen blijven investeren in onze kinderen en jongeren, in kwaliteitsvol onderwijs, netwerking met het Belgische middenveld en interreligieuze ontmoeting."
Prof. Dr. Ides Nicaise,
Emiritus hoogleraar ku leuven
"Mijn deur staat altijd voor jullie open, laten we samen werken aan onze samenleving."
Jos Lantmeeters,
Gouverneur Provincie Limburg

Word nu lid!

Wil je lid worden van onze community? We verwelkomen je met open armen! Als lid heb je toegang tot exclusieve evenementen en mogelijkheden om in contact te komen met een diverse groep van leden. Welkom!

Onze initiatieven

Volg ons voor meer verandering en impact

Blijf op de hoogte van al onze activiteiten en updates door ons te volgen op sociale media. Je kan ons vinden op Facebook, Twitter, Instagram en YouTube. Wij plaatsen regelmatig interessante content en houden ervan om interactie te hebben met onze volgers. Wij kijken ernaar uit om met je te verbinden!

Activiteitenkalender
Neem deel aan onze komende evenementen
Apr 14, 2024
Kookmee

Ontmoet nieuwe personen en nieuwe keukens bij een vrijwilliger thuis. Aarzel niet en Kookmee. Meer info en inschrijven via www.kookmee.be. (inschrijvingen zijn momenteel nog niet geopend)

Schrijf je in