Lezing over de geschiedenis van de provincie Limburg in Genk

Op donderdag 24 maart 2022 organiseerden Fedactio Vlaanderen en Fedactio Limburg een lezing over de geschiedenis van de provincie Limburg in de bibliotheek van Genk. Historicus Stefan Lycops gaf een boeiende uiteenzetting over de geschiedenis van de provincie waarbij zijn verhaal 20.000 jaar geleden begon en eindigde met de vorming van de huidige grenzen van Limburg.

Onderwijs
December 31, 2022
Fatih Cengiz

Doorheen de lezing sprak de spreker over hoe de eerste boeren in Limburg duizenden jaren geleden aankwamen vanuit Catalhöyük in Zuidoost-Turkije, wat de situatie was onder de Romeinen en later de Franken, hoe de Limburgse ‘kleinere’ steden tot stand kwamen en hoe uiteindelijk vanuit een brede versnippering in kleinere deeltjes de huidige provincie Limburg tot stand is gekomen.

De lezing was een eerste activiteit in kader van het project ‘Limburg’ van Fedactio Vlaanderen om mensen in de provincie kennis te laten maken met de geschiedenis van de provincie zelf. Later zullen er verschillende andere lezingen alsook Limburgse cultuuravonden volgen om de geschiedenis, samenleving en tradities van Limburg tot de mensen te brengen.

No items found.
nieuws

Ontdek onze nieuwste artikelen.