Tuin van Eisden brengt Maasmechelaren samen tijdens een iftar

Tuin van Eisden organiseerde op maandag 25 maart een iftar voor vertegenwoordigers uit het middenveld, onderwijs, sport, media en anderen, allemaal actief binnen Maasmechelen. De aanwezigen genoten in Grand Café Casino niet enkel van een diner met lekkernijen uit de Turkse en Italiaanse keuken, ze leerden ook meer bij over de geschiedenis van Maasmechelen.

Socio-Cultureel
March 29, 2024
Fatih Cengiz

De avond begon met de openingstoespraak van Emrullah Ciftci, voorzitter van Tuin van Eisden. In zijn speech benadrukte Emrullah dat hetgeen dat de mensen achter de organisatie, en al de aanwezigen, verbond het idee van actief bijdragen aan de samenleving was. “In deze heilige maand worden we herinnerd aan het belang van empathie, van het zetten van stappen in de schoenen van een ander. Het is een tijd om de vooroordelen die ons verdelen te doorbreken en te bouwen aan bruggen van begrip en respect.” Emrullah eindigde door iedereen die hielp met de organisatie van de avond en al de aanwezigen te bedanken voor hun hulp en aanwezigheid.

Voor het diner kreeg journalist en auteur Marco Mariotti het woord. Mariotti schreef ‘Ooit aan de Maas’ waarin hij stilstaat bij de geschiedenis van het Maasland en ‘Ik ben dokter Hauben’, een boek over de bekende Maasmechelse geneesheer. Uit het tweede boek vertelde Marco Mariotti een interessante anekdote over dokter Hauben zelf. Na onderzoek heeft Mariotti namelijk ontdekt dat dokter Hauben bevriend was met de Ottomaan Mahmud pasja. Een boeiend verhaal dat aantoont dat de geschiedenis van de Turkse gemeenschap in Maasmechelen niet begon met de mijnen, veel eerder waren er al contacten.

Na de toespraken volgde de oproep tot het gebed waarna de aanwezigen genoten van een iftar met verschillende lekkernijen uit de Turkse en Italiaanse keuken. De rest van de avond was gevuld met boeiende gesprekken en de kans om te netwerken.

No items found.
nieuws

Ontdek onze nieuwste artikelen.