Solidariteitsbrunch voor Turkije en Syrië brengt Limburgers samen

Op zondag 19 februari organiseerde Fedactio Limburg een solidariteitsbrunch in Houthalen-Helchteren. De dag stond in het teken van solidariteit met de slachtoffers van de aardbevingen in Turkije en Syrië. Het opgehaalde bedrag zal daarom ook gebruikt worden om getroffenen in het rampgebied te ondersteunen.

Humanitair
February 22, 2023
Fatih Cengiz

Op 6 februari beefde de aarde in Turkije en Syrië. De gevolgen van de enorme bevingen zijn immens. 13,5 miljoen mensen werden direct getroffenen, er vielen tot nu toe 46.000 dodelijke slachtoffers en miljoenen mensen hebben momenteel geen toegang tot onderdak en belangrijke basisbehoeften. Direct na de ramp werd in samenwerking met de hulporganisatie Time To Help daarom het project #SharingIsCaring in het leven geroepen. Er werd een oproep gelanceerd naar al de lidverenigingen van Fedactio om acties te organiseren voor de getroffen personen in de rampgebieden. De vrijwilligers van Fedactio Limburg gaven hier gehoor aan en hebben in zes dagen tijd een brunch voorbereidt voor 400 personen.

Onder de vrijwilligers waren ook vele Turkse vluchtelingen die om verschillende redenen Turkije moesten verlaten. De ramp heeft deze personen, waarvan de meesten direct of indirect ook getroffen werden, meer geraakt. Door te helpen met de organisatie wilden ze vanop afstand een steentje bijdragen aan hun families, vrienden en slachtoffers in het gebied zelf. Hierdoor hebben jong en oud zich ingezet. Zo verkocht Zeynep samen met haar vriendinnen zelfgemaakte kettingen en schonk ze haar opbrengst van de dag aan de solidariteitsactie.

De aanwezigen genoten van het vele lekkers maar waren zelf vooral aanwezig om via de brunch hun solidariteit met Turkije en Syrië te tonen. "We willen onze solidariteit en steun tonen, dat is wat wij van hieruit kunnen doen" waren de woorden van één van de aanwezigen. De solidariteitsacties onder #SharingIsCaring zullen nog een tijd doorgaan.

Wij danken onze leden en vrijwilligers voor hun inzet, onze sponsors die het mogelijk maakten de brunch te organiseren en de aanwezigen voor hun steun aan de actie.

No items found.
nieuws

Ontdek onze nieuwste artikelen.