Waterverf, hapjes en leuke gesprekken: workshop aquarel schilderen in een gezellige omgeving

Kunst verbindt en brengt tot rust. Met dit in het achterhoofd organiseerde de vrouwenwerking van Fedactio Limburg haar eerste workshop. De deelnemers genoten in een gezellige omgeving van leuke gesprekken, heerlijke dessertjes en leerden onder begeleiding van een docent de kneepjes van het aquarel schilderen of schilderen met waterverf.

Socio-Cultureel
December 26, 2023
Fatih Cengiz

De samenkomst in Genk was de eerste van een reeks waarbij workshops rond verschillende kunstvormen georganiseerd zullen worden. Het doel is om de deelnemers kennis te laten maken met verschillende vormen van kunst en om via kunst te zorgen voor ontmoeting en dialoog. Het aquarel schilderen werd zo dus het startschot van verschillende samenkomsten die nog zullen plaatsvinden.

Na een korte kennismaking volgde een infomoment waarbij de deelnemers meer leerden over hoe aan de slag te gaan met waterverf. Nadien verdiepten de deelnemers zich, samen met lekkere thee/koffie, hapjes en leuke gesprekken, in hun eigen creaties. De focus van de volgende workshop zal arigurumi of Japans gebreid speelgoed zijn.

In het weekend van 13 januari ging de tweede samenkomst van deze workshop door. Na een introductie tijdens de eerste samenkomst, gingen de aanwezigen deze keer met meer vertrouwen aan de slag. Net zoals bij de eerste samenkomst genoten de deelnemers, naast het schilderen zelf, opnieuw van de goede sfeer, leuke gesprekken en heerlijke lekkernijen.

De derde samenkomst vond plaats op zaterdag 10 februari. Tijdens deze samenkomst gingen de aanwezigen aan de slag met meer ingewikkelde schildermethoden. De gemaakte kunstwerken waren echter opnieuw prachtig.

No items found.
nieuws

Ontdek onze nieuwste artikelen.